De Algemene Periodieke Keuring (APK)

Wat is een APK keuring? De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in verplichte keuring die geldt in heel Europa. Tijdens de keuring beoordeelt een keurmeester je auto op milieu, verkeersveiligheid en registratie. De APK geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring. Aangezien het een momentopname is, is een geldige APK dus geen garantie dat je de rest van het jaar veilig met de auto kunt blijven doorrijden.

Welke onderdelen worden gecontroleerd tijdens een APk-keuring? 

Om ervoor te zorgen dat het wagenpark in Nederland aan de minimale eisen voldoet, wordt uw Opel op een aantal punten kritisch beoordeeld. Bij de APK wordt een auto beoordeeld op de volgende onderdelen:

- de verkeersveiligheid (schokdempers, remmen, wielophanging, banden, verlichting, stuurinrichting en carrosserie)

- het milieu (uitstoot van uitlaatgassen)

- de registratie (identificatienummer, kilometerstand, het voertuigbewijs en de gebruikte brandstof)

- evt. overige keuringseisen

 

Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden?

Dat is afhankelijk van een aantal zaken zoals de datum van de laatste keuring en de leeftijd van de auto. Raadpleeg de voertuiggegevens bij het RDW door uw kenteken in te voeren om precies te weten wanneer uw Opel toe aan een nieuwe APK. U hoeft ook alleen maar de auto mee te nemen voor een APK-keuring. Het belangrijkste identificatiemiddel is het chassisnummer in combinatie met de kentekenplaat.

Maak uw werkplaatsafspraak online

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen of ons te bellen voor een werkplaatsafspraak? Dat is geen probleem! Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn kunt u ook uw werkplaatsafspraak online inplannen. Dit kunt u doen via onze online werkplaatsmodule onder de knop “maak werkplaatsafspraak”.

Plan uw APK-keuring online in

Als u te laat bent met uw APK-keuring kan het voorkopen dat u een waarschuwing of zelfs een boete kunt ontvangen. Weer daarom op tijd met het inplannen van de APK-keuring voor uw Opel. Via onze werkplaatsplanner kunt u makkelijk op elk moment uw afspraak inplannen voor de APK-keuring. Dit kunt u doen via onze online werkplaatsmodule onder de knop “maak werkplaatsafspraak”.

Kosten APK-keuring 

APK inclusief afmeldkosten, EOBD-uitlezing, roetmeting / viergastest en BTW:

- Basistarief: € 29,-

- Speciaal tarief voor myOpel leden: € 19,-

 Bel ons op 045-5638888